четверг, 23 апреля 2015 г.

Ответственным за пункты тестирования

Шановні колеги!

1) Декілька вчителів не отримали сертифікати від ДРЦОЯО за якихось технічних причин. Таких вчителів небагато, але вони є. Це наш персонал ПТ, у них договори, наліпки, паспорт, вони у Ваших списках. Їх можна допустити для роботи на пункті тестування без сертифікату. Я спілкувалась з цього питання з керівниками ДРЦОЯО. 
2) Щодо списків про абітурієнтів, у яких НЕ СПІВПАДАЄ персональна інформація в Сертифікаті та в документах Адміністративного пакета, зокрема відрізняються НОМЕРИ
СЕРТИФІКАТІВ у Сертифікаті та в Аудиторних списках, Аудиторних протоколах, наліпках. 
УВАГА – це нестандартна ситуація для ПТ, де проходитимуть ЗНО вищеназвана категорія абітурієнтів. Наявна нестандартна ситуація пов’язана з невідповідністю планових термінів друку Адмінпаків продовженим термінам внесення змін до реєстраційних даних; як наслідок, усі зміни, що надходили в РЦОЯО після 6 березня, не відображені в документах Адмінпаків та потребують врахування в індивідуальному порядку.
  Для запобігання конфліктних ситуацій прошу проінформувати свій персонал про необхідність звернути особливу увагу на обов’язковість врахування наданої РЦОЯО інформації про абітурієнтів, у яких НЕ СПІВПАДАЄ персональна інформація в Сертифікаті та в документах ПТ та можливу наявність ідентичних фактів, не відображених у вищеназваній інформації. При виникненні нестандартної ситуації, не відображеної в наданій в допоміжних матеріалах інформації, необхідно обов’язково звернутися до Переліку нестандартних ситуацій або, за необхідності, зв’язатися з працівниками ДпРЦОЯО, зазначеними в Інформаційному бюлетені (стор. 99).
3) При оформленні договорів з викладачами загальноосвітніх навчальних закладів застосовується традиційна схема.  Залучені заповнюють договори та віддають їх відповідальному за ПТ; відповідальний за ПТ відправляє до ДРЦОЯО договори у  пакеті для службових документів (пакет коричневого кольору). Одночасно з договорами у день виходу на роботу на ПТ залучені особи віддають персональні наліпки з їх даними (штрих-кодом та прізвищем, ім’я, по батькові) відповідальному за ПТ, який використовує її при заповненні Табелю обліку робочого часу. 
     Для ПТ, де є аудиторії з поглибленим рівнем вкладено два Табелі, що враховують специфіку обліку робочого часу персоналу. Табель, який у назві предмету тестування має в дужках уточнення «поглиблений», обліковує робочий час відповідального за ПТ та його помічника та персоналу, який забезпечує роботу аудиторій поглибленого рівня. Табель, який у назві предмету тестування має в дужках уточнення «базовий» обліковує роботу персоналу, який забезпечує роботу аудиторій базового рівня. Кількість годин для інструкторів, старших інструкторів та чергових вже зазначена в Табелях (для профільного рівня це 6.5 годин, для базового – 5.5 годин). Кількість годин для обліку робочого часу відповідальних за ПТ та помічників відповідальних визначається на підставі інформації, наданої на стор. 104 Інформаційного бюлетеня.
       Заповнені Табеля з підписами персоналу, як і в минулому році, необхідно відправити разом з наявними договорами в пакеті із службовими документами ДРЦОЯО в день тестування спецзв’язком (за графіком забору тестових матеріалів). 
4) Схема інформування  оновлена, внесено зміни до Схема інформування, а саме до змісту смс № 4 додано два нових кількісних показники: – кількість осіб, яких не допущено з причини запізнення; – кількість осіб, яких не було допущено за відсутності документів. Прошу звернути увагу на необхідність фіксувати кількість таких осіб, а саме: «кількість учасників ЗНО, яких не допущено до ПТ, фіксується в Карті спостереження (при цьому помічником відповідального або за його дорученням черговим рахуються як ті учасники, які не допущені з причини відсутності Сертифіката, так і ті, у яких відсутній документ, що посвідчує особу; окремо, у разі виникнення конфліктних ситуацій, помічником відповідального фіксуються факти запізнення учасників ЗНО, тобто прибуття цих учасників до ПТ після 10 годин 50 хвилин; ці факти доводяться до відповідального за ПТ для фіксації в Карті спостереження). 
        У випадку перебоїв з мобільним зв’язком центр можна буде інформувати на стаціонарні телефони (але в мовленевому режимі, а не смс) або електронною поштою (зокрема, смс-повідомленням).
5) Стосовно смс-інформування про схему застосування метало-детекторів. Таке інформування реалізується через уповноважену особу УЦОЯО, але просимо проінформувати відповідальних за ПТ, що про застосування метало-детекторів смс-повідомлення отримає від ДпРЦОЯО уповноважена особа, яка і повідомить відповідального за ПТ. 
6) У випадках, коли відповідальний за ПТ не отримав від ДпРЦОЯО інформації про заміну медпрацівника (наприклад, на ПТ прибув медичний працівник, якого не має у затвердженому списку) необхідно терміново повідомити ДпРЦОЯО про наявну ситуацію. 
7) Представники ЗМІ, як і інші громадські спостерігачі, мають право вести фото- та відеозйомку, аудіо запис на всіх етапах проведення ЗНО, крім періоду безпосереднього виконання абітурієнтами завдань в аудиторіях. Таким чином, вони можуть звернутися до відповідальних з проханням вживати ці дії під час промови або технологічної перерви. Це питання необхідно розв’язувати дуже толерантно: наприклад, запропонувати вести відеозйомку промови або застосування металодетекторів із коридору (за для того, щоб не нервувати персонал та учасників ЗНО).  Для запобігання помилок у поводженні з громадськими спостерігачами просимо відповідальних за ПТ та помічників ще раз передивитися Положення про громадське спостереження (стор. 105 – 109 Інформаційного бюлетеня).
8) 24 квітня в місті здійснюватиметься контроль за проведенням ЗНО як працівниками УЦОЯО та РЦОЯО, так і іншими уповноваженими особами. При допуску в ПТ у представників цієї категорії, незалежно від посади та особистого знайомства, документи перевіряються обов’язково у визначеному порядку (про порядок допуску до ПТ осіб, уповноважених на здійснення контролю – стор. 14 Інформаційного бюлетеня, право на вхід до аудиторії – стор. 17). Відсутність перевірки визначених вимогами документів розглядається як порушення персоналом процедури проведення ЗНО.

 Бажаю всім нам успіху.

Ніколенко І.М.

Комментариев нет:

Отправить комментарий